Addo Elephant National Park

Addo Elephant Nationaal Park is het derde grootste nationale park van Zuid-Afrika, gesitueerd in de Oost-Kaap, op slechts een uur rijden van de bruisende stad Port Elizabeth. Het park biedt de bezoekers een unieke en authentieke Afrikaanse safari-ervaring in een gebied dat bekend staat om zijn biodiversiteit en de enorme populatie van meer dan 600 olifanten.

Hoe te bereiken

Het Addo Elephant Nationaal Park is gemakkelijk bereikbaar via de N2 autosnelweg vanaf Port Elizabeth. Het park is geopend van zonsopgang tot zonsondergang en dagbezoekers kunnen toegang krijgen via de hoofdingang.

Wat te zien

Het park is niet alleen het thuis voor de Afrikaanse olifant, maar ook voor andere leden van de “Big Five”: de Kaapse buffel, de leeuw, de luipaard en de neushoorn. Daarnaast leven er ook diverse andere soorten zoals zebra’s, hyena’s, verschillende antilopensoorten, en vele soorten vogels, wat het een waar paradijs maakt voor natuurliefhebbers en vogelaars.

Wat te doen

  • Game Drives: Het park biedt georganiseerde game drives aan, zowel overdag als ’s nachts. Deze worden begeleid door ervaren en deskundige gidsen die u zullen helpen de dieren te spotten en meer te leren over het ecosysteem van het park.
  • Wandelen: Het park heeft verschillende wandelpaden waar u de unieke flora en fauna van het park van dichtbij kunt ervaren.
  • Paardrijden: Voor een unieke ervaring, probeer een paardrij safari waar je dicht bij de wilde dieren kunt komen.
  • Birdwatching: Het park is ook een geweldige plek voor vogelliefhebbers, met meer dan 400 geregistreerde soorten.

Waar te verblijven

Het Addo Elephant Nationaal Park heeft verschillende accommodatiemogelijkheden, van luxe lodges tot meer budgetvriendelijke restkampen. Het Main Rest Camp, het grootste kamp in het park, biedt een breed scala aan accommodaties en heeft een restaurant, winkel, en zwembad.

Belangrijke tips

  • Houd altijd een veilige afstand van de dieren en respecteer de regels van het park.
  • Neem zonnebrandcrème, een hoed, en veel water mee, vooral tijdens de hete zomermaanden.
  • Het is aan te raden om vooraf te reserveren als u van plan bent te verblijven in een van de lodges of kampen in het park.

Ontdek het adembenemende landschap en de fascinerende dierenwereld in het Addo Elephant Nationaal Park en beleef een onvergetelijke safari ervaring in het hart van Zuid-Afrika!

Meer Reizen naar Zuid-Afrika

Rondreis Zuid-Afrika, Eswatini & Lesotho

Groepsreis

€ 2783

Ga mee op een onvergetelijke rondreis door Zuid-Afrika, eSwatini en Lesotho. In 22 dagen verken je de pracht van deze drie landen. Ontdek de wildernis ...

Plaats een reactie