Birds of Eden

Rainer Halama, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

In het hart van de betoverende Tuinroute van Zuid-Afrika, in de buurt van Plettenberg Bay, ligt Birds of Eden – een waar paradijs voor vogelliefhebbers en natuurliefhebbers. Birds of Eden is ’s werelds grootste overdekte vogelreservaat en biedt een unieke ervaring om meer dan 200 vogelsoorten van over de hele wereld te bewonderen.

Het Birds of Eden-reservaat is ontworpen als een vrije-vluchtenomgeving voor vogels, waar ze kunnen genieten van een ruime en natuurlijke leefomgeving. Met een oppervlakte van ongeveer 2 hectare en een hoog netdak biedt het reservaat een veilige haven voor vogels, waar ze vrij kunnen vliegen, foerageren en hun natuurlijk gedrag kunnen vertonen.

Bij aankomst in Birds of Eden word je begroet door het geluid van fluitende vogels en het weelderige groen van de tropische vegetatie. Wandel over de kronkelende paden terwijl je honderden kleurrijke vogels ziet rondvliegen en elkaar begroeten met hun melodieus gezang. Je zult versteld staan van de verscheidenheid aan vogelsoorten, van kleurrijke papegaaien en exotische ara’s tot elegante flamingo’s en imposante roofvogels.

Het reservaat biedt ook educatieve borden en informatiepunten waar je meer te weten kunt komen over de verschillende vogelsoorten en hun unieke kenmerken. Het is een geweldige gelegenheid om meer te leren over de vogeldiversiteit en het belang van vogelbehoud.

Birds of Eden is niet alleen een plek voor vogels; het biedt ook een prachtige omgeving met een weelderige vegetatie, beekjes en watervallen. Het is een geweldige plek om te ontspannen, te wandelen en te genieten van de rust en sereniteit van de natuur. Vergeet niet je camera mee te nemen om de prachtige vogels en het landschap vast te leggen.

Het reservaat speelt ook een belangrijke rol in het behoud van bedreigde vogelsoorten en het bewustzijn van vogelbehoud. Birds of Eden is betrokken bij verschillende programma’s en initiatieven om de vogelpopulaties te beschermen en hun leefgebieden te behouden. Door Birds of Eden te bezoeken, draag je direct bij aan deze inspanningen.

Voor degenen die meer willen dan alleen een bezoek, biedt Birds of Eden ook interactieve ervaringen, zoals het voeren van vogels en het deelnemen aan begeleide rondleidingen. Deze activiteiten bieden een diepere onderdompeling in de wereld van vogels en laten je kennismaken met hun fascinerende gedrag en eigenschappen.

Birds of Eden is een onmisbare bestemming voor vogelliefhebbers, natuurliefhebbers en gezinnen die op zoek zijn naar een unieke en betoverende ervaring. Het biedt de mogelijkheid om de schoonheid en diversiteit van vogels van dichtbij te bewonderen, terwijl je tegelijkertijd een belangrijke bijdrage levert aan vogelbehoud.

Meer Reizen naar Zuid-Afrika

Rondreis Zuid-Afrika, Eswatini & Lesotho

Groepsreis

€ 2783

Ga mee op een onvergetelijke rondreis door Zuid-Afrika, eSwatini en Lesotho. In 22 dagen verken je de pracht van deze drie landen. Ontdek de wildernis ...

Plaats een reactie