Boulders Beach

jeffgreenca, CC0, via Wikimedia Commons

In de buurt van Simon’s Town, op ongeveer 45 minuten rijden van Kaapstad, ligt een uniek en charmant strand – Boulders Beach. Dit bijzondere strand is de thuisbasis van een kolonie Afrikaanse pinguïns en biedt bezoekers de mogelijkheid om deze schattige dieren van dichtbij te zien en te genieten van een prachtige kustomgeving.

Boulders Beach staat bekend om zijn enorme granieten rotsblokken die het strand sieren en beschutting bieden aan de pinguïns. Het is een prachtig landschap met helderblauw water, goudkleurig zand en grillige rotsformaties. Het is niet alleen een plek om te genieten van de zon en de zee, maar ook een unieke gelegenheid om deze bijzondere vogelsoort in hun natuurlijke habitat te observeren.

De Afrikaanse pinguïns, ook wel bekend als de Jackass-pinguïns vanwege hun kenmerkende braying-geluid, hebben zich hier sinds de jaren 80 gevestigd. Ze zijn gekomen vanaf het nabijgelegen Dyer Island en hebben Boulders Beach gekozen als een ideale plek om te broeden en te gedijen. Tegenwoordig vormt de kolonie pinguïns een belangrijk onderdeel van de lokale fauna en trekt het jaarlijks veel bezoekers.

Bij Boulders Beach heb je de mogelijkheid om over een speciaal aangelegd houten wandelpad te wandelen dat tussen de rotsblokken door slingert. Dit pad biedt een veilige en respectvolle manier om dichtbij de pinguïns te komen zonder hun natuurlijke leefomgeving te verstoren. Je kunt de pinguïns observeren terwijl ze zonnebaden, zich wassen in de zee of hun jongen verzorgen. Het is een prachtig schouwspel dat zeker een glimlach op je gezicht zal toveren.

Naast het wandelpad is er ook een afgeschermd deel van het strand waar bezoekers kunnen zwemmen en ontspannen. Hier kun je genieten van het kristalheldere water en de prachtige omgeving terwijl je omringd bent door nieuwsgierige pinguïns. Houd er rekening mee dat de pinguïns beschermd zijn en dat er strikte regels gelden om hun welzijn te waarborgen. Respecteer de aangegeven gebieden en houd een veilige afstand.

Als je meer wilt leren over de pinguïns en hun leefomgeving, is er ook een bezoekerscentrum bij Boulders Beach. Hier kun je informatie vinden over de pinguïns, hun gedrag, hun bedreigingen en de conservatie-inspanningen die worden ondernomen om hun voortbestaan te waarborgen.

Een bezoek aan Boulders Beach biedt een unieke en ontroerende ervaring. Het is een kans om deze charmante en grappige dieren van dichtbij te zien terwijl ze zich vermaken op het strand en in de zee. Boulders Beach is een bestemming die zowel jong als oud zal bekoren en een onvergetelijke herinnering zal achterlaten aan de ontmoeting met deze buitengewone wezens.

Meer Reizen naar Zuid-Afrika

Rondreis Zuid-Afrika, Eswatini & Lesotho

Groepsreis

€ 2783

Ga mee op een onvergetelijke rondreis door Zuid-Afrika, eSwatini en Lesotho. In 22 dagen verken je de pracht van deze drie landen. Ontdek de wildernis ...

Plaats een reactie