Cango Ostrich Farm

Dariusz Jemielniak ("Pundit"), CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Op slechts enkele kilometers buiten Oudtshoorn, in de provincie West-Kaap van Zuid-Afrika, ligt de Cango Ostrich Farm. Deze boerderij biedt bezoekers de unieke kans om kennis te maken met de majestueuze struisvogels, de grootste vogels ter wereld, en meer te leren over hun levensstijl, gedrag en de waarde van struisvogelproducten.

Bij aankomst op de Cango Ostrich Farm word je begroet door een prachtig landschap en de imposante aanwezigheid van de struisvogels. Je wordt meegenomen op een rondleiding door de boerderij, waar je alles te weten komt over deze fascinerende dieren. Deskundige gidsen geven uitleg over de verschillende soorten struisvogels, hun voeding, fokken en de rol die ze spelen in de lokale economie.

Tijdens de rondleiding kun je de struisvogels van dichtbij observeren en zelfs de mogelijkheid krijgen om ze te voeren en te aaien. Het is een unieke ervaring om deze elegante en nieuwsgierige vogels van zo dichtbij te zien en te leren over hun gedrag en levenscyclus.

Naast het verkennen van de boerderij biedt de Cango Ostrich Farm ook een scala aan andere activiteiten. Je kunt deelnemen aan een struisvogelrace, waarbij je kunt ervaren hoe snel deze vogels kunnen rennen. Het is een opwindend spektakel dat je versteld zal doen staan van hun snelheid en behendigheid.

Daarnaast kun je een kijkje nemen in het struisvogelmuseum, waar je meer te weten kunt komen over de geschiedenis van de struisvogelindustrie en de waarde van struisvogelproducten zoals veren, leer en eieren. Er worden ook demonstraties gegeven van hoe de eieren worden uitgebroed en hoe struisvogelveren worden verwerkt.

Voor de avontuurlijke bezoekers is er ook de mogelijkheid om een struisvogelrit te maken. Je kunt op de rug van een struisvogel rijden en de boerderij verkennen op een unieke en spannende manier. Het is een ervaring die je niet snel zult vergeten.

Na al deze activiteiten kun je genieten van een heerlijke maaltijd in het restaurant van de boerderij, waar struisvogelvlees op het menu staat. Dit vlees is mager en smaakvol, en het is een geweldige kans om een lokale delicatesse te proeven.

Een bezoek aan de Cango Ostrich Farm biedt een unieke kans om kennis te maken met deze majestueuze vogels en meer te leren over hun rol in de Zuid-Afrikaanse cultuur en economie. Het is een educatieve en vermakelijke ervaring die geschikt is voor gezinnen, natuurliefhebbers en iedereen die geïnteresseerd is in het verkennen van de fascinerende wereld van de struisvogels.

Meer Reizen naar Zuid-Afrika

Rondreis Zuid-Afrika, Eswatini & Lesotho

Groepsreis

€ 2783

Ga mee op een onvergetelijke rondreis door Zuid-Afrika, eSwatini en Lesotho. In 22 dagen verken je de pracht van deze drie landen. Ontdek de wildernis ...

Plaats een reactie