Ngamba Island Chimpanzee Sanctuary

frank wouters, CC BY 2.0, via Wikimedia Commons

Ngamba Island Chimpanzee Sanctuary is een betoverende en unieke trekpleister gelegen in het hart van Lake Victoria, op ongeveer 23 kilometer van Entebbe, Oeganda. Dit prachtige heiligdom, verspreid over 100 acres, biedt bezoekers de unieke kans om oog in oog te komen met onze naaste verwanten, de chimpansees. In deze uitgebreide toeristische gids nemen we je mee op een reis naar dit paradijs voor chimpanseeliefhebbers en laten we je kennismaken met de fascinerende wereld van deze intelligente en boeiende dieren.

De Geschiedenis van Ngamba Island

Ngamba Island Chimpanzee Sanctuary werd opgericht in 1998 door de Jane Goodall Institute en is sindsdien uitgegroeid tot een wereldwijd erkend centrum voor het behoud en de rehabilitatie van chimpansees. Het heiligdom werd opgericht als reactie op de dringende behoefte aan bescherming van deze bedreigde diersoort en heeft sindsdien duizenden bezoekers en vrijwilligers aangetrokken die geïnteresseerd zijn in het behoud van wilde dieren.

De Bewoners van Ngamba Island

Een van de meest opwindende aspecten van een bezoek aan Ngamba Island is de mogelijkheid om meer dan 50 chimpansees van dichtbij te observeren. Deze chimpansees zijn gered uit verschillende situaties, zoals illegale handel in wilde dieren, bosbranden en verlies van hun natuurlijke habitat. Ngamba Island biedt hen een veilige en beschermde omgeving waarin ze kunnen gedijen en herstellen.

Activiteiten op Ngamba Island

Chimpanseeobservatie

Het hoogtepunt van een bezoek aan Ngamba Island is de chimpanseeobservatie. Bezoekers kunnen dagelijks deelnemen aan geplande voederingssessies, waarbij ze vanaf een platform de chimpansees in hun natuurlijke omgeving kunnen bekijken. Dit is een opwindende gelegenheid om het gedrag van deze dieren te bestuderen, van hun speelse capriolen tot hun complexe sociale interacties.

Educatieve Programma’s

Ngamba Island heeft ook een educatief programma dat gericht is op het vergroten van het bewustzijn over chimpansees en hun behoud. Bezoekers kunnen deelnemen aan informatieve lezingen en interactieve workshops om meer te leren over het belang van het behoud van deze bedreigde diersoort.

Overnachten op Ngamba Island

Voor een echt unieke ervaring kun je ervoor kiezen om te overnachten op Ngamba Island. Er zijn comfortabele en milieuvriendelijke accommodaties beschikbaar waar je kunt genieten van de rust van het eiland en ’s ochtends gewekt kunt worden door het geluid van de chimpansees.

Het Ecosysteem van Ngamba Island

Naast de chimpansees biedt Ngamba Island ook een adembenemende natuurlijke omgeving. Het eiland is bedekt met dichte bossen, watervallen en kristalheldere meren. Het is de thuisbasis van diverse vogelsoorten, vlinders en andere wilde dieren. Natuurliefhebbers zullen hier zeker genieten van het verkennen van de weelderige omgeving.

Praktische Informatie

  • Toegang tot Ngamba Island is alleen mogelijk per boot vanuit Entebbe.
  • Er zijn verschillende tours beschikbaar, variërend van dagexcursies tot meerdaagse pakketten.
  • Het is belangrijk om de regels van het heiligdom te respecteren, zoals het niet voeren van de chimpansees en het behouden van een veilige afstand.

Conclusie

Ngamba Island Chimpanzee Sanctuary is een juweel in de kroon van Oeganda’s natuurbehoudinspanningen. Het biedt een zeldzame gelegenheid om de magie van chimpansees van dichtbij te ervaren en tegelijkertijd bij te dragen aan hun behoud. Of je nu een fervent natuurliefhebber bent, een avonturier of gewoon nieuwsgierig bent naar de wereld van chimpansees, een bezoek aan Ngamba Island is een onvergetelijke ervaring die je voor altijd zal koesteren. Kom en ontdek de betoverende wereld van deze prachtige wezens op Ngamba Island!

Reizen naar Oeganda

Rondreis Oeganda

Groepsreis

€ 3907

Welkom bij onze onvergetelijke rondreis door Oeganda, ook wel bekend als de ‘Parel van Afrika’. Oeganda is een land dat zijn naam eer aandoet, met ...

Plaats een reactie