Ngorongoro Krater

PLBechly, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Diep verscholen in het hart van Tanzania ligt een van de meest adembenemende natuurwonderen op aarde: de Ngorongoro Krater. Deze natuurlijke schat staat bekend om zijn ongelooflijke biodiversiteit en spectaculaire landschappen. In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis naar deze magische trekpleister en delen we alle informatie die je nodig hebt om je bezoek te plannen.

De Geografie van de Ngorongoro Krater

De Ngorongoro Krater is een caldera, wat betekent dat het ooit een enorme vulkaan was die is ingestort en een diepe komvormige structuur heeft achtergelaten. De krater heeft een diameter van ongeveer 20 kilometer en een oppervlakte van 264 vierkante kilometer. Het is de grootste intacte caldera ter wereld en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

De Dieren van de Krater

Een van de meest opvallende kenmerken van de Ngorongoro Krater is de ongelooflijke diversiteit aan wilde dieren die hier te vinden zijn. Dit natuurlijke amfitheater herbergt maar liefst 25.000 dieren, waaronder de beroemde “Big Five” – leeuwen, olifanten, buffels, neushoorns en luipaarden. Naast deze iconische dieren kun je ook zebra’s, gnoes, hyena’s, nijlpaarden en talloze andere soorten observeren. De krater biedt een zeldzame gelegenheid om deze dieren in hun natuurlijke habitat te zien, en het is een paradijs voor natuurliefhebbers en fotografen.

De Vogels van de Krater

Voor vogelliefhebbers is de Ngorongoro Krater een waar paradijs. Er zijn meer dan 500 vogelsoorten geïdentificeerd in het gebied, variërend van majestueuze roofvogels zoals de lammergier tot kleurrijke zangvogels. Het is een geweldige plek om te vogelspotten, vooral in de regenachtige seizoenen wanneer veel trekvogels de krater bezoeken.

Het Klimaat en Beste Reistijd

Het klimaat in de Ngorongoro Krater is over het algemeen aangenaam, met milde temperaturen gedurende het hele jaar. De beste tijd om de krater te bezoeken is echter tijdens het droge seizoen, van juni tot oktober. Tijdens deze maanden is het weer stabiel, en de dieren zijn gemakkelijker te spotten omdat ze zich rond de waterpoelen verzamelen. De regenachtige seizoenen, van november tot mei, brengen groenere landschappen met zich mee, maar het kan moeilijker zijn om de dieren te zien vanwege de dichte begroeiing.

Activiteiten in de Ngorongoro Krater

Een bezoek aan de Ngorongoro Krater biedt talloze activiteiten om van te genieten. Je kunt op game drives gaan om de wilde dieren te observeren, en veel safaribedrijven bieden zowel halve als hele dagtochten aan. Picknicken in de krater is een populaire optie, en er zijn speciale picknickplaatsen met een panoramisch uitzicht.

Overnachten in de Ngorongoro Krater

Hoewel er geen accommodatie is binnen de krater zelf, zijn er tal van lodges en kampeerplaatsen in de nabije omgeving. Deze accommodaties variëren van luxe lodges met een prachtig uitzicht tot eenvoudige kampeermogelijkheden voor avonturiers. Het is raadzaam om je accommodatie ruim van tevoren te boeken, vooral tijdens het hoogseizoen.

Cultuur en Geschiedenis

De Ngorongoro Krater is niet alleen een natuurwonder, maar heeft ook een rijke geschiedenis en culturele betekenis. De Maasai-stam, die in de omliggende gebieden woont, heeft eeuwenlang in harmonie met de wilde dieren gecoëxisteerd. Tijdens je bezoek kun je de Maasai-dorpen bezoeken en meer leren over hun tradities en levenswijze.

Praktische Tips voor je Bezoek

  • Zorg ervoor dat je een ervaren gids hebt tijdens je game drives om de krater te verkennen en om je te voorzien van interessante informatie over de flora en fauna.
  • Neem warme kleding mee, zelfs als je de krater in de zomer bezoekt, omdat het op grote hoogte kan afkoelen.
  • Respecteer de natuur en de dieren door geen afval achter te laten en de regels voor wildgedrag te volgen.
  • Breng je verrekijker en camera mee om de beste waarnemingen vast te leggen.

Conclusie

De Ngorongoro Krater is werkelijk een juweel in de kroon van de Tanzaniaanse wildernis. Met zijn verbazingwekkende biodiversiteit, adembenemende landschappen en rijke geschiedenis, is een bezoek aan deze krater een onvergetelijke ervaring voor elke reiziger. Of je nu een avonturier, natuurliefhebber of fotograaf bent, de Ngorongoro Krater zal je zeker betoveren en inspireren met zijn schoonheid en magie. Plan vandaag nog je reis en ontdek dit buitengewone natuurlijke wonder!

Alle Reizen naar Tanzania

Rondreis Kenia & Tanzania – Internationale Groepsreis

Groepsreis

€ 3 603

Droom je er ook zo van om machtige leeuwen, sierlijke giraffen en kuddes olifanten door het Afrikaanse savannelandschap te zien trekken? Om de beroemde Masai bevolking te leren kennen?

Plaats een reactie