Oudtshoorn

Oudtshoorn, liefkozend bekend als de “Struisvogelhoofdstad van de Wereld”, is een fascinerende plek genesteld tussen de imposante Swartberg en Outeniqua bergen in Zuid-Afrika. Met zijn unieke geschiedenis, adembenemende natuur en hartelijke gastvrijheid is Oudtshoorn een must-visit voor iedereen die de West-Kaap bezoekt.

Een eeuw van veren en fortuin

Oudtshoorn beleefde zijn hoogtijdagen tijdens de late 19e en vroege 20e eeuw, toen de vraag naar struisvogelveren de lucht in schoot. Het stadje werd het centrum van de struisvogelindustrie, met boerderijen die zorgden voor een overvloed aan veren, vlees en leer. Het erfgoed van die tijd is nog steeds te zien in de statige “veerpaleizen”, de rijk versierde huizen gebouwd door welgestelde struisvogelboeren.

Meer dan alleen struisvogels

Hoewel de struisvogelindustrie nog steeds een belangrijke rol speelt, heeft Oudtshoorn veel meer te bieden. De Cango Caves, een van de grootste stalagmietformaties in de wereld, biedt een wonderbaarlijk ondergronds avontuur. Ook de Swartbergpas is een trekpleister, bekend om zijn adembenemende uitzichten en uitdagende wandelroutes.

Culinaire ontdekkingen

Oudtshoorn is ook een plek waar je de lokale keuken kunt verkennen. Struisvogelvlees staat vaak op het menu, en het is een gezonde, magere keuze voor vleesliefhebbers. Vergeet niet om een fles lokale wijn te proberen, want de regio produceert enkele uitstekende wijnen die perfect samengaan met het vlees.

Cultuur en evenementen

Cultureel gezien is er in Oudtshoorn ook veel te beleven. Het stadje is gastheer van het jaarlijkse Klein Karoo Nasionale Kunstefees (KKNK), een van de belangrijkste culturele festivals in Zuid-Afrika. Hier komen kunstenaars, muzikanten en theatergezelschappen samen om een breed scala aan Zuid-Afrikaanse kunst en cultuur te presenteren.

Makkelijk bereikbaar

Oudtshoorn is goed bereikbaar met de auto en ligt ongeveer 55 kilometer van de kustplaats George, die ook een luchthaven heeft voor meer verafgelegen bezoekers. Er zijn tal van accommodatie-opties, van luxe resorts tot gezellige bed & breakfasts, waardoor er voor elk wat wils is.

Oudtshoorn is een verleidelijke combinatie van geschiedenis, natuur en cultuur. Of je nu komt voor de struisvogels, de adembenemende natuurlijke schoonheid, of gewoon om te genieten van de lokale keuken en cultuur, Oudtshoorn verwelkomt je met open armen en belooft een onvergetelijke ervaring.

Meer Reizen naar Zuid-Afrika

Rondreis Zuid-Afrika, Eswatini & Lesotho

Groepsreis

€ 2783

Ga mee op een onvergetelijke rondreis door Zuid-Afrika, eSwatini en Lesotho. In 22 dagen verken je de pracht van deze drie landen. Ontdek de wildernis ...

Plaats een reactie