Rondreis Oeganda

16

dagen

8 - 18 pers.

Groepsreis

Incl. Internationale vluchten

Deze reis wordt u aangeboden door

Koning Aap

Alle informatie, vertrekdata en prijzen vind je terug via onderstaande button. Dit is een partnerlink, waarbij wij een kleine vergoeding ontvangen wanneer u een reis boekt - zonder extra kosten.

Welkom bij onze onvergetelijke rondreis door Oeganda, ook wel bekend als de ‘Parel van Afrika’. Oeganda is een land dat zijn naam eer aandoet, met zijn prachtige bergen, (krater)meren, jungles en savannes. Dit relatief kleine en onontdekte land heeft elke dag nieuwe verrassingen in petto. Tijdens deze 16-daagse rondreis zul je overnachten in de mooiste lodges en hotels en grote avonturen beleven. Van safaritochten om olifanten, giraffen, leeuwen en luipaarden te spotten tot boottochten op de rivier de Nijl om nijlkrokodillen, nijlpaarden en ontelbare vogelsoorten te zien. In het Budongo Forest ga je op zoek naar chimpansees, en in het Ziwa Rhino Sanctuary kun je te voet op safari gaan om de met uitsterven bedreigde witte neushoorns te zien. Het absolute hoogtepunt van deze reis is het bezoek aan de majestueuze berggorilla’s in Bwindi Nationaal Park. Reis met ons mee en ervaar de ongekende schoonheid en bijzonderheid van Oeganda.

Waarom deze reis kiezen?

 • Overnachtingen in comfortabele hotels en lodges
 • Inclusief een wandeling op zoek naar chimpansees in Budongo Forest
 • Inclusief game drives, excursies en entrees ter waarde van € 475
 • Game drives in Murchison Falls, Queen Elizabeth en Lake Mburo inbegrepen
 • Ontdek de spectaculaire Murchison Falls tijdens een boottocht op de Nijl
 • Verken het leefgebied van de Grote Vijf: leeuw, luipaard, neushoorn, olifant en buffel
 • Inclusief entreegelden voor Ziwa Rhino Sanctuary, Murchison Falls, Kibale Forest, Queen Elizabeth en Lake Mburo
 • Optioneel bezoek aan de gorilla’s in Bwindi Nationaal Park
 • Verken Lake Mburo Nationaal Park te voet, per fiets of tijdens een nachtelijke safari
 • Kleine groepen met maximaal 18 deelnemers
 • Totale beoordeling van 8,5 door 85 respondenten

Hoogtepunten

Spectaculair Murchison Falls Nationaal Park

Het Murchison Falls Nationaal Park is het grootste park in Oeganda. Hier kun je op savannesafari gaan om leeuwen, olifanten, giraffen en verschillende antilopensoorten, waaronder de Oegandese kob, te spotten. De rivier de Nijl stroomt dwars door het park en biedt onderdak aan bijzondere vogels, waaronder de majestueuze schoenbekooievaar. Tijdens een boottocht op de Nijl kun je wilde dieren en de adembenemende Murchison-watervallen bewonderen.

Zeldzame neushoorns

Het Ziwa Rhino Sanctuary huisvest een herintroductieprogramma voor de witte neushoorn, de grootste van de vijf nog levende soorten neushoorns op aarde. Onder begeleiding van ervaren rangers kun je te voet een onvergetelijke wandeling maken door het gebied, waarbij je met geluk een of meer van de 32 neushoorns die momenteel in Ziwa leven, van dichtbij kunt zien. Jouw bezoek draagt bij aan het behoud van deze majestueuze dieren.

Het Zwitserland van Afrika

Het Bunyonyimeer, gelegen op een hoogte van 1950 meter en met dieptes van 900 meter, is een van de diepste meren in Afrika. De omgeving van het Bunyonyimeer staat bekend als het ‘Zwitserland van Afrika’ vanwege zijn prachtige landschap en overvloedige vogelleven. In het nabijgelegen Lake Mburo Nationaal Park kun je te voet op safari gaan om impala’s, zebra’s en elandantilopen te spotten, terwijl je tijdens een nachtelijke safari op zoek gaat naar luipaarden, hyena’s en meer. Een unieke ervaring op je Oeganda rondreis!

Boomklimmende leeuwen

In het Queen Elizabeth Nationaal Park, met zijn savannes, kratermeren en moeraslandschap, vind je de grootste wilde populatie in Oeganda. Tijdens een safari heb je de kans om olifanten, buffels, antilopen, luipaarden en zelfs boomklimmende leeuwen te zien. Langs de oevers van het Kazingakanaal leeft een van de grootste concentraties nijlpaarden ter wereld, en kom je grote aantallen nijlkrokodillen tegen, de grootste krokodillensoort in Afrika.

Ontmoet een gorilla

Het hoogtepunt van deze reis is het bezoek aan Bwindi Impenetrable Forest Nationaal Park, dat door UNESCO is erkend vanwege zijn biodiversiteit en unieke karakter. Hier leeft een bevolking van 18 verschillende groepen berggorilla’s, verdeeld over vier gebieden. Je volgt het spoor van deze majestueuze wezens aan de hand van uitwerpselen en gebroken takken, en de ontmoeting met hen is vaak een emotionele en onvergetelijke ervaring. Soms zit er slechts een paar meter tussen jou en de gorilla.

Duurzaamheid

Bij Koning Aap hechten we veel waarde aan duurzaamheid. We steunen verschillende projecten over de hele wereld en dragen bij aan het behoud van de natuur en de lokale gemeenschappen. Tijdens deze reis kun je bijdragen aan het behoud van de witte neushoorns in Ziwa Rhino Sanctuary en de berggorilla’s in Bwindi Impenetrable Forest Nationaal Park. Daarnaast werken we samen met lokale gemeenschappen en dragen we bij aan duurzame initiatieven.

Reisdata & prijzen

Deze 16-daagse rondreis door Oeganda begint op dag 1 in Entebbe en eindigt op dag 16 bij aankomst. De prijs voor deze reis begint vanaf € 3.907,- per persoon. Voor gedetailleerde reisdata en prijzen kun je onze website raadplegen.

Excursies

Tijdens deze reis zijn er verschillende spannende excursies inbegrepen, zoals game drives, boottochten, en wandelingen op zoek naar wilde dieren. Daarnaast kun je optioneel een bezoek brengen aan de gorilla’s in Bwindi Nationaal Park. Voor meer informatie over de excursies kun je contact met ons opnemen of onze website bezoeken.

Accommodaties

We hebben zorgvuldig geselecteerde accommodaties gekozen voor je verblijf tijdens deze reis. Je zult overnachten in comfortabele hotels en lodges die passen bij de sfeer en omgeving van de bestemmingen die we bezoeken.

Reviews

Onze reizigers hebben deze reis beoordeeld met een totale score van 8,5 op basis van 85 beoordelingen. Lees de reviews op onze website om te ontdekken wat eerdere reizigers van hun ervaringen vonden.

Boek deze reis

Als je klaar bent om deze onvergetelijke reis naar Oeganda te boeken, kun je dat doen via onze website of contact met ons opnemen voor meer informatie en reserveringen.

Reisroute

Hier is een overzicht van de dag-tot-dag reisroute:

 • Dag 1: Aankomst in Entebbe
 • Dag 2: Budongo Forest
 • Dag 3-4: Murchison Falls Nationaal Park
 • Dag 5: Hoima
 • Dag 6: Kibale Forest
 • Dag 7: Queen Elizabeth Nationaal Park
 • Dag 8: Queen Elizabeth Nationaal Park
 • Dag 9: Ishasha
 • Dag 10-11: Bwindi Impenetrable Forest Nationaal Park
 • Dag 12: Lake Bunyonyi
 • Dag 13: Lake Mburo Nationaal Park
 • Dag 14: Kaazi / Kampala
 • Dag 15: Vertrek
 • Dag 16: Aankomst

We hopen je binnenkort te mogen verwelkomen op deze bijzondere reis door Oeganda, de ‘Parel van Afrika’.

Plaats een reactie