Rondreis Zuid-Afrika, Namibië, Botswana & Zimbabwe

26

dagen

8 - 20 personen

Groepsreis

Incl. Internationale vluchten

Deze reis wordt u aangeboden door

Koning Aap

Alle informatie, vertrekdata en prijzen vind je terug via onderstaande button. Dit is een partnerlink, waarbij wij een kleine vergoeding ontvangen wanneer u een reis boekt - zonder extra kosten.

Introductie

Deze 26-daagse rondreis door Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe neemt je mee op een avontuur door enkele van de meest indrukwekkende landschappen en culturen van Zuidelijk Afrika. Tijdens deze reis zul je versteld staan van het contrast tussen de majestueuze Victoriawatervallen en de droge uitgestrektheid van de Kalahari-woestijn, waar woestijnolifanten en spiesbokken op unieke wijze overleven. Je zult ook de schoonheid van de Okavangodelta ontdekken terwijl je per ‘mokoro’ over het water glijdt, terwijl nijlpaarden in de buurt grazen. En omdat we tijdens deze reis in comfortabele lodges en hotels verblijven, kun je regelmatig ontspannen aan het zwembad.

Waarom kiezen voor deze reis?

  • Maak een avontuurlijke reis dwars door Zuidelijk Afrika in een echte truckbus.
  • Geniet van comfortabele hotels, lodges en bungalows, op basis van logies en ontbijt, vaak met zwembad.
  • Entreegelden voor Fish River Canyon, Namib Naukluft, Etosha, Okavangodelta en Chobe zijn inbegrepen.
  • Er zijn twee dagen voor game drives in Etosha Nationaal Park.
  • Breng een bezoek aan een Himbadorp.
  • Geniet van een Sunset Cruise, mokorotocht en maaltijden in de Okavangodelta, allemaal inbegrepen.
  • Maak een Sunset Cruise en een 4×4 game drive in Chobe Nationaal Park, beide inbegrepen.
  • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers zorgen voor een persoonlijke ervaring.

Totale beoordeling

Deze reis wordt beoordeeld met een 8,2 door 421 respondenten.

“Van duinen tot delta, van prachtige mensen tot indrukwekkende dieren… Deze reis is een aaneenschakeling van afwisselende hoogtepunten!”

  • Simone, Reiziger

Hoogtepunten

Hoogtepunt: Kaapstad

Een van ’s werelds fraaist gelegen steden is Kaapstad. De top van de Tafelberg is zowel per kabelbaan als lopend te bereiken, en op heldere dagen is het uitzicht spectaculair. Het is fantastisch wandelen tussen de protea’s, struisvogels en gazellen op het schiereiland Kaap de Goede Hoop. Op Boulders Beach kun je zwartvoetpinguïns zien die uit het azuurblauwe water omhoog springen en zich waggelend naar hun nest begeven.

Rode zandduinen, witte zoutvlaktes

Je rondreis door Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe voert je langs surrealistische landschappen. In de Fish River Canyon is het uitzicht over de diep gelegen rivierbedding onwerkelijk. De Sossusvlei is een opgedroogde zoutpan te midden van de hoogste zandduinen ter wereld. Onvergetelijk is een klim naar de top van een van de rode zandduinen in dit adembenemende woestijnlandschap.

Himba, neushoorns en apfelstrudel

Swakopmund maakt met zijn vakwerkhuisjes een Duitse indruk. Je kunt zelfs warme chocolademelk met ‘apfelstrudel’ bestellen in een van de konditoreien! In de omgeving van Kamanjab bezoek je een Himbanederzetting. Het Etosha Nationaal Park herbergt een enorme zoutpan waar grote kuddes wilde dieren rondtrekken. Zijn het neushoorns, olifanten, cheeta’s, leeuwen, gnoes, struisvogels of springbokken die deze keer je pad kruisen?

Per kano door de Okavangodelta

Vanuit het plaatsje Rundu reis je naar de door riet overwoekerde Okavangodelta, de grootste binnenlandse delta ter wereld. Hier maak je onder begeleiding mokoro- (een uitgeholde boomstam die dient als kano) en wandeltochten, en kun je letterlijk oog in oog komen te staan met zebra’s, bavianen en impala’s. Let ook goed op het water, want krokodillen liggen vaak roerloos in het water en geven de indruk een boomstam te zijn.

Imposante Victoria Watervallen

In het Chobe Nationaal Park maak je een ‘sunset cruise’. Tientallen nijlpaarden spelen om je heen in het water. De Victoria Watervallen zijn overweldigend. De Zambezirivier dondert hier over een breedte van ongeveer twee kilometer ruim honderd meter naar beneden. Als je op zoek bent naar avontuur op het water, kun je een kanotocht maken op de bovenloop van de Zambezi. Durfals kunnen zelfs raften op de ruige benedenloop van deze rivier.

Duurzaamheid

Koning Aap hecht waarde aan duurzaamheid en ondersteunt initiatieven zoals Justdiggit in de strijd tegen klimaatverandering. Ook werken we samen met lokale partners, zoals de First River Fun Club in Zuid-Afrika, om positieve impact op de lokale gemeenschappen te hebben. Als reiziger kun je ook bijdragen aan duurzaamheid door bewust te reizen en respect te tonen voor mens, natuur en cultuur.

Dag tot dag

Dag 1:

Aankomst en inchecken op het vliegtuig.

Dag 2:

Verken Kaapstad.

Dag 3:

Ontdek meer van Kaapstad.

Dag 4:

Verken Kaap de Goede Hoop.

Dag 5:

Reis naar Springbok.

Dag 6:

Verken de Fish River Canyon in Namibië.

Dag 7-8:

Ontdek de pracht van Sesriem.

Dag 9-10:

Verken Swakopmund en geniet van Duitse invloeden.

Dag 11:

Bezoek een Himbanederzetting in Kamanjab.

Dag 12-13:

Game drives in Etosha Nationaal Park.

Dag 14:

Reis naar Rundu.

Dag 15:

Ontdek de Okavangodelta in Botswana.

Dag 16:

Verken de Okavangodelta per kano.

Dag 17:

Reis naar Bagani in Namibië.

Dag 18:

Aankomst in Kasane, Botswana.

Dag 19:

Verken Kasane en geniet van de omgeving.

Dag 20:

Bezoek de indrukwekkende Victoria Watervallen in Zimbabwe.

Dag 21:

Ontdek meer van de Victoria Watervallen.

Dag 22:

Reis naar Bulawayo.

Dag 23:

Ga verder naar Musina in Zuid-Afrika.

Dag 24:

Terug naar Johannesburg.

Dag 25:

Vliegtuig naar huis.

Dag 26:

Aankomst thuis.

Let op: Het dag-tot-dag schema kan variëren afhankelijk van lokale omstandigheden en andere factoren.

Voor meer informatie over deze reis, de beschikbare data en prijzen, en het boeken van jouw avontuur, kun je terecht op onze website. We kijken ernaar uit om je mee te nemen op deze onvergetelijke reis door Zuidelijk Afrika!

Plaats een reactie