Uganda Wildlife Conservation Centre

Elisha Muwanguzi, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Welkom in het prachtige Oeganda, waar de natuur haar ware pracht tentoonspreidt. Een van de meest intrigerende trekpleisters in dit land is het Uganda Wildlife Conservation Centre (UWCC), een bestemming die natuurliefhebbers, avonturiers en dierenliefhebbers van over de hele wereld aantrekt. Gelegen aan de oevers van Lake Victoria, biedt het UWCC een unieke kans om de rijke biodiversiteit van Oeganda van dichtbij te ervaren.

De Achtergrond

Het Uganda Wildlife Conservation Centre, voorheen bekend als het Entebbe Zoo, is gelegen in Entebbe, op slechts een korte rit van de hoofdstad, Kampala. Het centrum werd opgericht in 1998 en heeft sindsdien een indrukwekkende missie nagestreefd: het behoud van de inheemse flora en fauna van Oeganda. Het UWCC fungeert als een toevluchtsoord voor gewonde en verweesde dieren, en biedt tegelijkertijd educatieve programma’s om bewustzijn en betrokkenheid bij natuurbescherming te vergroten.

De Dieren

Een bezoek aan het UWCC biedt de mogelijkheid om een verbazingwekkende verscheidenheid aan dieren te zien, variërend van majestueuze leeuwen tot nieuwsgierige chimpansees. Hier zijn enkele van de meest opmerkelijke dieren die je kunt tegenkomen:

1. Leeuwen

De leeuwen in het UWCC zijn een van de grootste attracties. Je kunt deze majestueuze dieren van dichtbij bewonderen terwijl ze rusten, spelen en hun territorium beheren. Het centrum speelt ook een cruciale rol bij het fokken en behouden van deze bedreigde soort.

2. Chimpansees

Oeganda staat bekend om zijn chimpansees, en in het UWCC heb je de kans om ze van heel dichtbij te observeren. Je kunt getuige zijn van hun sociale interacties, hun intelligentie bewonderen en meer te weten komen over de inspanningen om deze primaten te beschermen.

3. Neushoorns

Een ontmoeting met neushoorns is een zeldzame gelegenheid, maar het UWCC heeft met succes bijgedragen aan het behoud van deze bedreigde dieren. Hier kun je leren over hun levensstijl en de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd in het wild.

4. Reptielen en Vogels

Naast de grote zoogdieren herbergt het UWCC een indrukwekkende verzameling reptielen en vogels. Van krokodillen tot zeldzame vogelsoorten, er is altijd iets nieuws en fascinerends te ontdekken.

Educatie en Bewustwording

Het UWCC neemt educatie serieus en biedt informatieve rondleidingen en presentaties om bezoekers bewust te maken van het belang van natuurbescherming. Ze werken ook samen met scholen en gemeenschappen om de jeugd te betrekken bij milieueducatie, wat de volgende generatie inspireert om de natuur te koesteren.

Bezoek Praktische Informatie

  • Openingstijden: Het UWCC is dagelijks geopend van 9:00 uur tot 17:00 uur.
  • Toegangsprijs: De toegangsprijs varieert, met speciale tarieven voor zowel Oegandese burgers als buitenlandse toeristen.
  • Rondleidingen: Er worden begeleide rondleidingen aangeboden om bezoekers te helpen de dieren en hun verhalen beter te begrijpen.
  • Souvenirwinkel en Cafetaria: Het UWCC heeft een souvenirwinkel waar je gedenkwaardige souvenirs kunt kopen en een cafetaria waar je kunt genieten van lokale gerechten.

Duurzaam Toerisme

Het UWCC is toegewijd aan duurzaam toerisme en draagt actief bij aan natuurbescherming en het behoud van de lokale gemeenschap. Door een bezoek te brengen aan dit centrum draag je direct bij aan hun inspanningen om de prachtige Oegandese flora en fauna te behouden.

Dus, als je op zoek bent naar een onvergetelijk avontuur en tegelijkertijd wilt bijdragen aan natuurbescherming, plan dan een bezoek aan het Uganda Wildlife Conservation Centre. Hier kun je de schoonheid van de natuur ervaren, meer leren over de inheemse dieren en deelnemen aan het behoud van de prachtige biodiversiteit van Oeganda. Het UWCC wacht op je met open armen en een wereld vol wonderen om te ontdekken.

Reizen naar Oeganda

Rondreis Oeganda

Groepsreis

€ 3907

Welkom bij onze onvergetelijke rondreis door Oeganda, ook wel bekend als de ‘Parel van Afrika’. Oeganda is een land dat zijn naam eer aandoet, met ...

Plaats een reactie